Ще 29 липня прес-секретарка генпрокурора Лариса Сарган заявляла, що суддям Окружного адмінсуду столиці, які могли втручатися у діяльність ВККС (Вища кваліфікаційна комісія суддів), не вручають підозри через нестачу доказів.

Читайте також: НАБУ затримало заступника екс-начальника Одеської поліції Гейка

Натомість керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк говорив, що підозри вручать, просто їх не встиг підписати заступник Юрія Луценка Сергій Кізь (сам Луценко зараз у відпустці).

І ось 30 липня стало відомо, що вручення письмової підозри суддям таки відбудеться – 2 серпня. Про це повідомив голова Ради громадського контролю НАБУ та член Громадської ради доброчесності Роман Маселко.

Генпрокурор Юрій Луценко підтвердив намір вручити повістки суддям ОАСК.

Голова суду Павло Вовк також відреагував на інформацію про намір ГПУ вручити йому підозру. "Піар переміг закон та здоровий глузд", – написав він у Facebook. Однак додав, що "вручення підозри – це єдина законна можливість довести абсурдність ситуації".

У чому підозрюють суддів Окружного адмінсуду Києва?

Працівники Генпрокуратури та детективи НАБУ 26 липня здійснили обшуки у приміщенні ОАСК. Правоохоронці підозрюють суддів у порушенні закону. Мовиться про главу суду Павла Вовка та декількох суддів установи. Слідство вважає, що ці особи організували винесення завідомо неправосудних рішень.

До того ж, ці судді втручалися у діяльність судових органів для створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Навіщо втручалися? Щоб уникнути обов'язкового кваліфікаційного оцінювання, встановленого законом для суддів.

У правоохоронців є докази: наприклад, аудіозапис, як глава ОАСК Вовк дає вказівки адвокатам і суддям займатися питаннями ВККС.