Як повідомив "Українській правді" нардеп Володимир Ар'єв, Матяша звинуватили за ст.296, ч.4 - "хуліганство", що карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Проти Матяша, за словами політика, не було жодних доказів. Більше того - рішення суду ухвалили попри те, що позивач - постраждалий "беркутівець" - сам заявив, що за медичною допомогою не звертався та проблем зі здоров'ям внаслідок сутички не має.

Однак суддя зробила висновок, що оскільки Матяш має диплом юриста, то він становить особливу небезпеку для суспільства, і обрала запобіжний захід для нього у вигляді 60 днів тримання під вартою, - зауважив Ар'єв.

Дивіться також: У сутичці між беркутівцями й активістами є поранені [Фото]

Як відомо, Олега Матяша затримали після сутички мітингувальників з Євромайдану з "Беркутом"під Кабміном разом з кількома іншими активістами, серед яких був син нардепа від "Батьківщини" Тетяни Слюз.

Згодом усіх затриманих звільнили, однак Матяш звернувся до правохоронців із заявою про непрамовірні дії "Беркуту". У Печерському райвідділку міліції його затримали, а потім висунули обвинувачення.

До слова, у партії УДАР повідомляють, що влада готується до великої кількості постраждалих мітингувальників під час протестів, які відбуватимуться паралельно зі самітом у Вільнюсі.