Детальніше про прорив труби в Києві.

Інцидент трапився на вулиці Миколайчука 7/2. Про це свідчать відео та дописи у фейсбуці, що публікують жителі цього району, передає 24 канал.

Зверніть увагу У Києві на Подолі посеред ночі прорвало трубу: фото і відео 10-метрового фонтана

За словами тутешніх мешканців, струмінь холодної води досягав 6 поверху дев'ятиповерхового будинку.

Рекордний фонтан через прорив труби на Березняках у Києві: відео

Більше того, вода була під напором, тому на балконах верхніх поверхів будинку видно пошкодження. Зокрема, в деяких місцях на засклених балконах вибито шибки. А в одній із квартир залило кондиціонер. Також під струмінь води з камінням потрапив припаркований поряд автомобіль.

У Києві на Березняках прорвало трубу: струмінь води сягнув 6 поверху – відео

На місці працювали комунальники.

Київ, прорив труби, фонтан, аварія, Березняки
Струмінь води був такої сили, що в деяких квартирах повибивало шибки та пошкодило авто поряд / Колаж 24 каналу

Також у Києві стався ще один прорив труби на вулиці Леваневського. У "Київтеплоенерго" повідомили, що труба належить Київводоканалу.

Ще одна аварія На мосту Патона в Києві втретє за пів року прорвало трубопровід: відео

Прорив труби на Леваневського в Києві: відео

Що про інцидент кажуть офіційні служби

Журналісти 24 каналу намагалися взяти коментар щоло прориву на Миколайчука у відповідних служб, але ні у Київводоканалі, ані у ДСНС столиці нам не відоповіли.

Натомість у Київтеплоенерго зазначили, що під час гідравлічних випробувань комунальники виявили пошкодження теплової мережі, водночас із цього місця назовні витікала вода. У компанії додають, що вода в трубопроводі перебувала під тиском, тому утворився потужний струмінь.

У результаті ніхто не постраждав. Співробітникам Київтеплоенерго зрештою вдалося локалізувати пошкодження. Зараз триває підготовка до відновлювальних робіт. Згідно з графіком гідравлічних робіт, постачання гарячої води в будинку мають відновити до 15 липня.

Комунальники додали, що тепломережу збудували ще в 1970 році. Діаметр трубопроводу становить 150 міліметрів.

Дивіться відео рекордного фонтанту на Березняках у Києві

До речі Дві машини провалилися в яму на дорозі в Одесі: деталі – фото, відео

Попередні фонтани в Києві

Зауважимо, що в столиці досить часто відбуваються прориви трубопроводів. Нещодавно такі випадки відбувалися на бульварі Дружби народів і у самісінькому історичному центрі столиці – Подолі.

Гейзер утворився на парковці поблизу супермаркету "Новус". За словами очевидців, струмінь води бив прямісінько з каналізаційного люка. У коментарях люди зазначають, що тут вже не вперше стається прорив.

Інцидент трапився посеред ночі. За словами очевидців, струмінь води бив на відстань у 10 метрів. Крім того, користувачі соцмереж пишуть, що струмінь води був такої сили, що сягав сусідньої Волоської вулиці. На щастя, прорвало трубу з холодною, а не з гарячою водою.