"У нашому суспільстві підвищенній рівень конфліктності, тому ми спостерігаємо постійні негаразди. Насправді, мета у нас одна. Варто скористатися різними досвідами, унікальними знаннями, передати їх наступному поколінню. На часі – ставати більш толерантними, терпимими, виховувати у суспільстві здорову, якісну та інтелектуальну дискусію. Наша конференція – це майданчик для тих, хто поділяє спільні цінності, прагне будувати мости, розуміє, що ми – єдиний організм", – пояснює ліцензіат TEDxKyiv, Владислав Грезєв.

Імена спікерів розкриватимуться щотижня, серед першої трійки:

Ееро Епнер – драматург, член трупи Естонського державного театру NO99, куратор проекту "Єдина Естонія". Творча діяльність колективу не обмежується лише звичними театральними виставами. Під час виборчої кампанії до Парламенту Естонії в 2010 році, театральна трупа створила фейкову політичну партію "Єдина Естонія". Вони використовували провокаційні методи агітації, і згідно з соцопитуваннями мали рейтинг у 20-25%. Ееро розмірковує над проблемами сучасної демократії та впливом театру на суспільство.

Євгенія Черказова – народна артистка України, професор, завідувач кафедри баяна і акордеона Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського, засновниця оркестру акордеоністів Grand Accordeon. Дует Євгенії Іванівни та її музичного інструменту вражає своєю довершеністю як візуально, так і аудіально.

Ян Кніррк – партнер голландського архітектурного бюро MVRDV, очолює напрямок зі стратегій та комунікацій. Разом з командою вони точно знають, як створювати мости-комунікації та мости-надійні конструкції. У 1992 MVRDV був стартапом, а сьогодні це вже успішна всесвітньо відома компанія з офісом в центрі Роттердаму. Ян розповість про ДНК створення чогось нового і важливого поза межами країн чи континентів, але з урахуванням локальних контекстів.

Продаж квитків на конференцію TEDxKyiv 2016 вже доступний онлайн на сайті tedxkyiv.com.

Інформація про спікерів й відеозаписи попередніх подій – на офіційному сайті конференції, а також на сторінках TEDxKyiv у соціальних мережах Facebook та Twitter.

Довідка

ТED (Technology, Entertainment, Design) – це світова конференція для поділу ідеями у різних галузях. Вперше відбулася у 1984 р. в Каліфорнії, з 2009 локальні конференції (TEDx) проходять у багатьох містах планети від Сан-Франциско до Токіо. Подія відома у всьому світі завдяки доступності виступів talks у мережі. На ТED виступають винахідники, нобелівські лауреати, письменники, науковці, актори, музиканти, художники. Мета – поширення ідей, здатних змінювати світ. Виступи тривають до 18 хвилин, є науково-популярними за подачею. NASA, Світовий Банк, Ватикан, Британський парламент проводили конференції під своєю егідою. TEDxKyiv – це незалежная подія в дусі та за ліцензією TED.