Марш "Азову"

У Києві пройшла велика акція, організована цивільним полком "Азов". Кілька тисяч активістів обурювались проти можливих виборів на Донбасі.

Під час ходи радикально налаштовані молодики почали палити фаєри і кидати їх куди попало. Один з таких запалених фаєрів потрапив під автомобіль, припаркований біля Лаври.

Згодом вона прийшли під стіни Верховної Ради. Там вони влаштували справжнє піротехнічне шоу. Але через годину мирно розійшлись.

Під час засідання РНБО президент Порошенко прокоментував марш "азовців". На думку Порошенка, найпершими сьогоднішній протест покажуть на російському телебаченні.

Ці картинки поширюються і навмисно підігравати картинки про те, що сьогодні нібито намагаються дестабілізувати ситуацію в державі. Ще раз підкреслюю, це абсолютно чітка позиція — військового шляху повернення Донбасу не існує, — наголосив президент.

Заява Сікорського

Колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Крим і Донбас є тягарем для України, і вона не зможе відродити ці землі навіть після повернення.

Україна втратила частину своєї території — Крим і Донбас. Але ці провінції є для неї збитковими. У Криму живе багато пенсіонерів, а промисловість Донбасу зазнає збитків.. Звичайно, втратити частину своєї території — болісно для будь-якої країни. Але, якби вже зараз Донбас повернувся Україну, то Україна не має можливостей по його реінтеграції та відновлення,
— сказав Сікорський.

Святкування Дня Європи

21 травня центрі Києва розпочнеться святкування Дня Європи в Україні.

Після офіційної частини глядачів розважатимуть спортивними заходами: CrossFit, петанк, батути, настільний теніс тощо.

Також відбудеться святковий концерт — виступатимуть, здебільшого, молоді українські музиканти.