День захисника України

Українці вперше відсвяткували День захисника України. З нагоди свята "Правий сектор" та "Свобода" провели в Києві Марш Героїв.

В оновному хода пройшла без ексцесів, однак у натовпі все ж прозвучав один вибух, як потім виявилося — це була піротехніка. За даними міліції, більше десяти людей прийшли на Марш Героїв у Києві з піротехнікою, ножами і кастетами.


Патріотичні Марші Героїв пройшли і в інших містах України, зокрема, в Харкові та Одесі.

Українські захисники у цей день отримали зворушивого листа з Луганська, автори якого просять вибачення у наших Героїв.

А от про що у цей день писали самі захисники України — читайте в нашому огляді.


Блокада Криму і скандал з митником

Росія відреагувала на перші прояви енергетичної блокади Криму. Так зване "міністерство палива та енергетики Криму" планує побудувати газопровід, який з'єднає Краснодарський край Росії з окупованим півостровом. Цю затію окупанти сподівають реалізувати до березня 2017-го року.

А от на материковій Україні під час блокади Криму стався скандал з митником. Він напився до безпам'ятства і за кермом автомобіля ледь не розчавив активістів.


Курйоз дня: Лавров став конем

У Запоріжжі на острові Хортиця показали пам’ятник главі МЗС Росії Сергієві Лаврову у вигляді коня.

"Коли санкції здавлюють йому яйця, говорить знамениту фразу — "Дебіли бл*", — розповів творець скульптури Максим Дрозденко.


Анонс на сьогодні

В Україні у презентують новостворений Департамент кіберполіції. Прем'єр Арсеній Яценюк дасть старт набору в нову українську кіберполіцію. Урочисті заходи відбудуться 15 жовтня о 15:00 у будівлі МВС в Києві.