Вибух у Києві

Під час конфлікту на автостоянці у Дарницькому районі Києва стався вибух, внаслідок якого постраждали двоє людей.


Фото: 24 Канал

Кілька десятків осіб прибули на вулицю Ревуцького і намагалися вибити двері в приміщення охорони автостоянки. Один з учасників конфлікту кинув невстановлений вибуховий предмет. Раніше за цю стоянку уже виникали конфлікти.


Євробачення і Джамала

Після другого півфінального виступу учасників Євробачення-2016 Україна значно втратила у рейтингу букмекерів. Цього разу Джамала не потрапила у трійку фіналістів і опустилася аж на четверту сходинку.

Втім, Джамала вже отримала нагороду Eurostory Award 2016 за текст своєї пісні "1944".

EUROSTORY AWARD 2016

Jamala just got EUROSTORY AWARD 2016 for the best line of all songtexts of this year. Voted by a professional jury of writers. Organised by www.eurostory.nl Наша перша нагорода на Євробаченні! EUROSTORY AWARD 2016 - за кращий рядок в конкурсній пісні в цьому році. Переможців визначало професійне журі письменників. Наша первая награда на Евровидении! EUROSTORY AWARD 2016 - за лучшую строчку в конкурсной песне в этом году. Победителей определяло профессиональное жюри писателей. #джамала #jamala #eurovision #jamala1944 #eurovision_ukraine #cometogether #eurovision2016

Опубліковано Jamala | Джамалою 13 травня 2016 р.


Гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія заявив, що Україна може відмовитись від участі у конкурсі в наступному році, якщо на цьогорічному пісенному конкурсі Євробачення, що зараз триває у Стокгольмі, переможе представник Росії. На думку російського публіциста Володимира Голишева, це істотно підриває шанси перемоги Росії на конкурсі.

Тест: Гроші, травесті і перемоги. Що ви знаєте про Євробачення?


Відео дня: бійка з Вілкулом

Біля трибуни майже пустої Верховної Ради виник конфлікт через виступ нардепа від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула російською мовою. Це не сподобалось представнику фракції "Народний фронт" Юрію Тимошенку, який і завадив Вілкулу продовжити виступ.

Під час штовханини Вілкул перейшов на українську і сказав, що як громадянин вільної країни може спілкуватись "хоч польською, хоч угорською".


Анонс

Цієї суботи, 14 травня, у шведській столиці Стокгольмі відбудеться фінал пісенного конкурсу "Євробачення-2016". Представниця України Джамала на Євробаченні виступить під номером 21.

Стежте за онлайн трансляцією на 24tv.ua!