Вранці нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Володимир Ар'єв повідомив, що прокуратура проводить обшуки у мера Бучі Анатолія Федорука.

Нардеп зазначив, що його спільник – мер Ірпеня Володимир Карплюк вже встиг втекти з країни.

Сам Карплюк запевнив, що не втікав з України, а обшуки в своєму помешканні вважає помстою.

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко пояснив, що обшуки в будинках мерів Бучі та Ірпеня проводились в рамках справи про розкрадання 890 га лісу.

В мережі з'явились фото килиму з грошей та коштовностей, які знайшли в домі Федорука.

Дивіться також: Скандальний мер-корупціонер божиться, що сумлінно платить податки

Втеча засуджених з колонії під Києвом

В ніч на 21 липня з'явилась інформація про те, що у колонії-поселенні в Коцюбинському на Київщині після бунту кількадесят в'язнів втекло з виправного закладу.

В поліції пояснили, що бунт стався через те, що між охоронцями та ув'язненими виникло непорозуміння.

Варто зазначити, що у цій колонії утримуються люди, які не вчинили тяжких та особливо тяжких злочинів. У виправному центрі є кілька ділянок, на яких засудженим дозволяється відлучатися вдень і ввечері та повертатися на територію і відзначатися.

Неповернення на вечірню перевірку на таких ділянках розцінюється, як самовільне залишення колонії, і не вважається втечею.

Згодом стало відомо, що усі 175 ув’язнених із Коцюбинської колонії нікуди не втікали, натомість втекла посадова особа, яка спровокувала конфлікт у закладі.

Янукович нагадав про себе

За словами адвоката президента-втікача Віталія Сердюка, Янукович хоче публічно розповісти українцям "правду про Майдан".

Захист наполягає на якнайшвидшій передачі до суду справи щодо Майдану, що дозволить Віктору Януковичу відкрито, без цензури, представити всім громадянам України реальну версію подій трагедії на Майдані. Ми сподіваємося, що цей процес буде максимально публічним, і всі його учасники, включаючи потерпілих, зможуть самостійно дати оцінку і зрозуміти, хто повинен нести відповідальність за те, що сталося в Україні,
– сказав адвокат Януковича.

Анонс

22 липня в "Українському домі" в Києві відбудеться прощання з журналістом Павлом Шереметом. Поховають його 23 липня в рідному Мінську.

20 липня на перетині вулиць Івана Франка та Богдана Хмельницького у Києві вибухнув автомобіль, в якому їхав журналіст Павло Шеремет.