Про це повідомив кореспондент 24 Каналу в прямому ефірі.

Віддати шану загиблим героям Іловайська прийшли матері загиблих, полонених та зниклих безвісти учасників АТО, волонтери, політики. Також у заході взяли участь військовослужбовці, які звільняли Іловайськ і виходили з котла.

Читайте також: Як та чому утворився Іловайський котел

Таку акцію проводять щороку. На неї запрошують і високопосадовців, щоб вони відповіли на питання родичів. Однак цього разу прийшла лише заступник міністра соціальної політики Наталія Федорович.

Нагадаємо, у серпні 2014 року українські силовики увійшли в Іловайськ. Вони змогли взяти під свій контроль частину міста, однак після заходу значних сил регулярних російських військ 23-24 серпня у тил українського угрупування з території РФ, а також через дезертирство окремих українських підрозділів, іловайське угрупування опинилося в оточенні.

29 серпня вночі Путін звернувся до бойовиків із закликом відкрити гуманітарний коридор для українських військових. 29 серпня о 6:00 ранку російський офіцер прибув до Многопілля і повідомив українській стороні, що вихід має відбутися без зброї. О 8:15 українські військові організованими колонами почали рух з міста. Колони були розстріляні на марші.