Через карантинні обмеження транспорт у столиці курсує зі значними обмеженнями. Фото гігантських черг оприлюднили на сторінці "Київ Оперативний" у фейсбуці.

Важливо До Києва знову не пускають вантажівки: деталі

На фото видно, як понад 100 людей стоять у черзі, чекаючи на автобус №114 на кінцевій зупинці в житловому масиві "Троєщина".

Транспорту немає, але ви тримайтесь... Милославська (кінцева 114)",
– підписали фото.

Користувачі у мережі обурені подібною ситуацією. Один з них написав, що в Європі ніяких "спецперепусток" не вводили, а просто збільшили кількість рейсів. Ситуацію в Україні він назвав "маразмом".

Черги на громадський транспорт у Києві
Черги на громадський транспорт у Києві / Фото "Київ Оперативний"

Великі черги на Троєщині: дивіться відео

Коли в Україні відновить роботу громадський транспорт

  • В Україні послаблення карантинних обмежень щодо роботи наземного громадського транспорту можуть почати діяти вже з 22 травня.
  • Але транспорт поїде лише за сценарієм адаптивного карантину. Тобто відновить роботу в тих регіонах, де буде сприятлива епідемічна ситуація.

Зверніть увагу! Адаптивний карантин означає, що кожен регіон сам ухвалює рішення щодо обмежувальних заходів. У тих областях, де епідеміологічна ситуація є гіршою, ніж загалом в Україні, можуть посилити обмеження. Наразі адаптивний карантин діє в усіх областях України.