У центрі Києва загорілися два авто: деталі

Про інцидент повідомила журналістка 24 каналу, яка стала свідком події. Деякі подробиці їй розповів ще один очевидець Шакібаі Алі. Власником однієї зі згорілих машин є український підприємець Світлін Євтімов, який займається продажем одягу

Важливо У Києві не знайшли вибухівки на станції метро "Вокзальна": фото, відео

Свідок зазначив, що водій BMW припаркував авто та пішов до магазину. За деякий час очевидець побачив, як хтось підбіг до машини, підпалив і утік.

На Великій Васильківській у Києві загорілося дві машини: відео

Сам власник машини каже, що про інцидент йому розповіли очевидці, що прибігли до магазину. Водночас чоловік не має уявлення, хто це міг зробити. Щоправда, йому раніше погрожували, але "як всім підприємцям в Україні" – казали щось на кшталт "уб'ємо, порішаємо". Тиснули люди чеченського походження.

Дивіться відео з коментарем свідка пожежі в центрі Києва

Додамо, що згодом вогонь перекинувся на елітний легковик Acura, що стояв попереду. Зараз поліція на місці допитує свідків. Також прибули вогнеборці та кинулися гасити машини. На щастя, з людей ніхто не постраждав і не загинув.

Наслідки займання авто в центрі Києва: дивіться відео

Як видно з фото нижче, обидва авто дуже сильно вигоріли. Водій "підпаленої" машини встиг витягнути лише сумку з багажника, натомість із салону нічого дістати не зміг, оскільки той тоді вже сильно горів. У нього, зокрема, згоріли деякі документи, що лежали в бардачку.

Місце займання двох машин в центрі Києва (Фото 24 каналу / Леся Виговська)

Що кажуть у поліції

У поліції Києва уточнили, що інцидент трапився приблизно о 15:00. Вони попередньо встановили, що вогонь частково пошкодив авто. Мовиться про BMW. Щодо характеру пошкоджень іншої машини – правоохоронці інформації не надали. Щоправда, підтвердили, що внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Зараз поліція встановлює обставини та причини займання BMW. Також тривають слідчі дії та перевірка, за результатами якої буде надано правову кваліфікація події. На місці працювали наряди поліції, слідчо-оперативна група Голосіївського управління поліції та представники інших профільних служб і відомств.

До речі У Києві рятувальники загасили пожежу в житловому будинку: фото, відео

Ще одне займання машини

Схожий інцидент нещодавно стався в Харкові, проте там машину ніхто не підпалював, а вона загорілася самовільно під час руху. Хоча пожежники й прибули швидко, проте врятувати авто не змогли.

На щастя, в результаті ніхто не постраждав. Коли водій побачив, що горить, то зупинив машину, трохи здав назад і вискочив разом із пасажиркою.

Дивіться відео займання авто біля Океану в Харкові