Вартість нової для України послуги – оформлення та проведення шлюбної церемонії за 24 години – коливається від 150 гривень до 6 тисяч гривень, залежно від міста та обставин, повідомив Начальник головного територіального управління юстиції у м. Києві Станіслав Куценко в коментарі УНН.

"У кабінеті нашого спеціаліста можна розписатися і за 85 копійок. Це просто прийти, розписатися, отримати документ і піти. А тут можна собі замовити додаткові послуги: фотографування, подарунки чи квіти, які вже йдуть додатково на розсуд людини", — розповів службовець.

Читайте також: Одружитись за добу: як діятиме новий сервіс

Проект задумувався як соціальний і перш за все спрямований на прифронтові регіони, де тариф має бути мінімальним і ціна коливається в межах 150 гривень. Сьогодні пілотну версію запустили у Києві, який став четвертим містом проекту після Сєвєродонецька, Маріуполя і Одеси. Тут реєстрація коштує 900 або 1800 гривень, оскільки використовуються тарифи виїзної церемонії (у столичному сервісному центрі "Готово"), плюс центр бере додаткову оплату за оренду приміщення та організацію фуршету, до 5 тисяч гривень. На черзі Львів і Херсон.

"У Києві, Одесі і Львові це більше туристична послуга для тих, хто хоче швидко все зробити і максимально гарно, тому за це і беруться більші кошти", — зазначив Станіслав Куценко. Тим не менше, сервіс оформлення шлюбу за 24 години вже набуває популярності: протягом перших 10 днів проекту за спрощеною процедурою побралося майже 200 пар.

Читайте також: Одруження за один день: перші київські пари зареєстрували свій шлюб