Про це повідомляє "Інтерфакс- Україна" із посиланням на міжнародну консалтингову компанію CBRE Ukraine (Київ).

Так, за інформацією компанії, ціни на готелі у Києві на період проведення фіналу Ліги чемпіонів за три тижні до події зросли у 30-45 разів. Найближчим до Києва по зростанню цін виявилося місто-господар фіналу УЄФА у 2017 році – Кардіфф (Великобританія). Там ціни на готелі у середньому зросли у 30 разів.

Читайте також: Напередодні фіналу Ліги Чемпіонів ціни на оренду житла у Києві вражають неадекватністю

Варто зазначити, що в міру наближення дати турніру вартість решти вільних номерів відповідно зростає, в деяких випадках досягаючи навіть вартості у 45 разів вищої від звичайних, що відбувається на тлі дефіцитної пропозиції. Найбільш репрезентативним показником буде середня ціна на номери (ADR) у травні, яку ми отримаємо після проведеного чемпіонату,
– відзначили в CBRE.

За даними консалтингової компанії, готельний ринок Києва не в змозі задовольнити весь попит на захід якісним номерним фондом, незважаючи на введення у 2018 році готелів Aloft і Ibis Kyiv Railway Station.

"Очікується близько 35 тисяч уболівальників команд, що змагаються. Також варто враховувати попит від таких сегментів, як корпоративні групи, спонсори заходу, групові тури, футбольні команди, а також інші незалежні внутрішні і зовнішні туристи", – мовиться у повідомленні компанії.

До слова, фанати запустили флешмоб #FreeKyivCouch4Fans, щоб забезпечення житлом гостей Києва на час фіналу Ліги Чемпіонів.