Відкриття станції метро "Мостицька" можна очікувати не раніше ніж улітку наступного року, повідомили в компанії "Київметробуд". Зауважимо, початку заявляли, що цю станція й "Проспект Правди" здадуть у експлуатацію до кінця 2021 року.

Цікаво Найсильніша людина планети Олексій Новіков встановив рекорд у київському метро: відео

Плани змінилися

У зв'язку з епідеміологічною ситуацією, яка склалася у світі та в Україні, графік будівництва метро на Виноградар трохи порушено, пояснюють у підприємстві.

Графік буде зміщено, але поки ми не можемо назвати точну дату відкриття станцій. Швидше за все, це відбудеться навесні 2022 року,
– повідомили в "Київметробуді".

В підприємстві також спростували інформацію про те, що нібито метро на Виноградар спеціально розвернули в інший бік, щоб лінія пройшла поруч з ЖК "Варшавський". Так само в компанії заперечують інформацію про подорожчання проєкту будівництва метро на Виноградар.

Будівництво метро у Києві

Будівництво станції метро "Мостицька" / Фото "Київметробуд"

Куди вивозять землю

Всю землю після проходки тунелів вивозять на полігони, розташовані у Пирогове й на Троєщині.

Порода вивозиться на спеціальні полігони, згідно з підписаними договорами. Наразі вивезено понад 65 тисяч тонн землі,
– повідомили в "Київметробуді".

Що цьому передувало

  • У 2020 році "Київгенплан" опублікував план розвитку метро у Києві. Протягом 5 – 7 років хотіли відкрити кілька нових станцій – серед них "Мостицька" та "Проспект Правди".
  • На сайті КМДА з'явилась петиція назвати по-іншому станцію "Проспект Правди". Автор зазначає, що ця назва – символ комуністичної пропаганди. Втім, таку ініціативу кияни не підтримали, петиція набрала лише 249 голосів.