Наразі у туристів з Балі є такі варіанти:

  • безкоштовно залишитись у готелі "Козацький" і харчуватись самостійно або платити 1200 гривень за готельне харчування;
  • перейти на платну обсервацію у готель "Пуща Конгрес". За двомісний номер оплата 338 євро, за одне місце в двомісному – 169 євро.
  • поїхати додому за умов складання адмінпротоколу і сплати штрафу від 17 до 34 тисяч гривень.
  • ще один компроміс: всі залишаються у "Козацькому", а через три дні охочим зроблять ПЛР-тести на коронавірус. Якщо тест негативний – дозволена самоізоляція вдома.

До теми Рейс із В'єтнаму: на самоізоляцію пішли всі, у декого здали нерви через чутки про обсервацію

Як розповідають люди з "Козацького" у телеграм-каналі, їх, можливо, доставлятимуть додому автобусами – по 8 людей на один напрямок. Утім, підтверджень цієї інформації поки немає.

Нагадаємо, туристи з Балі, які прилетіли до України вночі та вранці 29 березня (рейс Доха (Катар) – Київ) та погодились на двотижневу обсервацію у готелі "Козацький", були не задоволені умовами харчування.

Ситуація в "Козацькому"

Люди скаржились на погану воду, холод та проблеми з харчуванням. У соцмережах деякі з прибулих заявляють, що доставка їжі – заборонена, а ціни в готелі на страви – високі. Іншим продукти харчування все ж доставляють. У самому готелі будь-які проблеми з харчуванням заперечують (проскрольте нижче, щоб подивитися фото).

Ніхто не заперечує проти власної їжі. Харчі можна передавати, але в готелі працює доставка. Тобто, продукти харчування передають через наших працівників, і ми ставимо людям під двері номера. Ми пояснюємо це, але люди – в паніці, люди втомлені з дороги,
– повідомили у готелі 24 каналу.

Зазначимо, що вже вранці деякі з людей в "Козацькому" почали писати заяви з вимогою замінити обсервацію на самоізоляцію.


туристи з балі в козацькому
туристи в козацькому

Скандал на борту та можливі втікачі

Частина пасажирів літака, що прибув з Балі, взагалі відмовилась підписувати документи про обсервацію. Люди більше 15 годин провели на повітряному судні в аеропорті.

На Telegram-каналі PavlovskyNEWS повідомляли, що частина пасажирів по дорозі втекла. За словами одного з туристів, їх привезли до готелю "Козацький" на Майдан і сказали "робіть, що хочете". Деякі просто роз'їхалися, обіцяючи дотримуватися самоізоляції. Друга частина людей поїхала в готель під Києвом на платну обсервацію. Більшість написали відмову від обсервації і угоду на добровільну самоізоляцію, стверджується на каналі.

обсервація
Опис умов обсервації / Telegram-канал "Обсервація в "Козацькому "

обсервація документ
Цей документ просять підписати пасажирів літака / Фото з фейсбук-сторінки Тараса Гончаренка

Важливо! Кабінет Міністрів посилив карантинні заходи 29 березня:
– Люди, які мали контакт з хворим на коронавірусну хворобу або хворіють на коронавірус та не потребують госпіталізації, зобов'язані дотримуватись режиму самоізоляції.
– Люди, які відвідували країни/регіони з місцевою передачею вірусу в громаді повинні перебувати на обсервації впродовж 14 днів з метою недопущення занесення нових випадків хвороби на територію України.
– Обласні та Київська міська державні адміністрації повинні забезпечити облаштування спеціальних закладів для організації обсервації, транспортування до них осіб, що їй підлягають, а також медичне спостереження за ними.