Тління пеньків та моху спостерігали також поблизу села Старі Соколи, туди теж виїхали пожежники. Про це повідомила речниця ДСНС Київщини Вікторія Рубан у коментарі hromadske.

Важливо Чорнобиль знову палає: усе, що відомо про пожежу у зоні відчуження, фото і відео

Наразі у Чорнобильській зоні продовжують працювати 530 рятувальників та майже 100 одиниць спецтехніки. Про повну ліквідацію пожежі поки говорити зарано.

Про те, що Чорнобильська зона знову горить, повідомив у фейсбуці член громадської ради Державного агентства з управління зоною, директор Chornobyl Tour Ярослав Ємельяненко. За його словами, піщана буря роздмухує осередки тління до відкритого вогню в багатьох місцях.

Що кажуть у ДСНС

Надзвичайники також відреагували на вогонь у Чорнобильській зоні. Особисто зону відчуження відвідав голова ДСНС Микола Чечоткін.

Через вітер з'явилися три нових вогнища тління, але вони не є масштабними й не несуть загрозу,
– повідомили у ДСНС.

Водночас Чечоткін запевнив, що пилова буря не має жодного відношення до переміщення повітряних мас від пожеж у Чорнобилі. Мовляв, у сильному вітрі на Київщині немає жодної радіаційної загрози.

Цікаво Після пожеж у Чорнобильській зоні дикі коні повертаються додому: відео

Голова ДСНС також наголосив, що загрози для критичних об'єктів, зокрема "Укриття", "Вектора", немає. Рятувальники здійснили передислокацію, беручи до уваги виникнення нових осередків займання.

Про те, що пожежа під контролем розповів і заступник голови МВС Антон Геращенко. В ефірі одного з телеканалів він заявив, що найбільше ситуацію ускладнював потужний вітер, який не дозволяв застосувати авіацію.

Я говорив з головою ДСНС. Знову почалося кілька вогнищ через те, що був шквальний вітер, який роздмухав те вугілля, що тліло ще від позавчора. Але ситуація під контролем, там зараз достатньо техніки,
– запевнив Геращенко.

Коментар Миколи Чечоткіна щодо нової пожежі у Чорнобильській зоні: дивіться відео

У Чорнобильській зоні знову виникла пожежа, поблизу села Корогод: карта

пожежа у чорнобильській зоні відновилася

Пожежа у Чорнобильській зоні: основне

  • Перша інформація про займання надійшла 4 квітня. Тоді загорілася трава, і від неї вогонь легко міг перекинутися на дерева.
  • Найскладнішою ситуація була 5 та 14 квітня. На другий день пожежі вогонь охопив площу приблизно 100 гектарів. А 14 квітня вогонь рухався в бік Прип’яті. Тоді пожежа поширилася на відстань всього двох кілометрів від сховища радіоактивних відходів.
  • Станом на ранок 16 квітня вогню там вже не було, але пожежники все ще гасили осередки тління.
  • Радіаційний фон у Чорнобильській зоні в нормі. Рятувальники запевняють, що загрози населеним пунктам немає.
  • Правоохоронці вже затримали людей, яких підозрюють у підпалах. Через те, що вони спалювали суху траву, вогонь перекинувся на Чорнобильську зону, а тоді поширився на велику площу..