Про це повідомляє прес-служба відомства.

"У зв’язку з повідомленою інформацією про суттєве підвищення готелями Києва цін на послуги з тимчасового розміщення (проживання) у готелі напередодні фіналу Ліги чемпіонів, Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало моніторинг ринку надання готельних послуг у столиці", – мовиться у повідомленні АМКУ.

Читайте також: Бізнес і жадібність: як у Києві наживаються на оренді житла під час проведення Ліги чемпіонів

При цьому у відомстві наголосили, що підвищення цін під час спортивних подій є звичайною практикою для ринкових відносин, проте синхронне суттєве зростання ціни може свідчити про можливу змову учасників цього ринку.

Ціна має регулюватися ринковими механізмами та бути економічно обґрунтованою. У разі виявлення в діях суб’єктів господарювання, що надають послуги з тимчасового розміщення (проживання) у готелі, ознак порушень законодавства про захист економічної конкуренції, Відділенням будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства,
– наголосили в АМКУ.

Про початок моніторингу ринку надання готельних послуг у Києві сповістив і глава Київського управління АМКУ Олексій Хмельницький. При цьому він висловив сподівання, що ціни на послуги готелів стабілізуються завдяки ринковим механізмам, "адже попит рухає не лише ціною, але і пропозицією".

Читайте також: Жителі Києва пропонують гостям фіналу Ліги Чемпіонів безкоштовне житло

Нагадаємо, зростання цін на розміщення у готелях Києва на період проведення фіналу Ліги чемпіонів УЄФА 26 травня побило рекорди серед міст, які приймають у себе фінал, за останні 6 років.