Як передає кореспондент 24 Каналу Маріам Оганнисян, про це повідомив під час брифінгу начальник департаменту розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк.

Офіційно не підтверджено чи втік мер Ірпеня Володимир Карплюк. Прокуратура під час обшуків будинків мерів вилучила документи, які підтверджують дані про злочини: починаючи від вирубки лісів і закінчуючи незаконним будівництвом.

ГПУ порушила кримінальне провадження за ст. 364 "Зловживання службовим становищем". Як відомо, 14 гектарів землі було передано екс-голові Верховної Ради І. Калетніку. Мер Бучі розкрав 890 га лісу, також вилучено гроші.

Анатолія Федорчука співробітники ГПУ не затримували. Він перебуває на місці. Генпрокуратура має викликати його на допит. А також буде направлено клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.

Генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці у Facebook опублікував фото вилучених документів.

"Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. Зокрема – екс-голові Верховної Ради І. Калетнику дісталося 14 га лісових угідь", – підтвердив він.

Сьогодні в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за 31 адресою, в тому чис...

Опубліковано Юрієм Луценком 21 липня 2016 р.

Читайте також: Бунт у колонії під Києвом: втік посадовець, який спровокував скандал

Нагадаємо, ГПУ зранку, 21 липня, провела обшуки у будинках мерів Бучі і Ірпеня у справі про крадіжку на початку 2000-х років майже 900 га лісу.

До слова, мер Ірпеня Володимир Карплюк прокоментував обшуки у його домі.