Активісти вимагають взяти Гладковського (колишнє прізвище Свинарчук) під варту і щотижневого звіту генпрокурора Юрія Луценка щодо розслідування розкрадань в оборонному комплексі, повідомляє кореспондент 24 каналу. Учасники акції вигукують: "Мародерам – смерть!" та "Мародерів – за грати!" . У них із собою є балончики з фарбою та фаєри.

Читайте також: У Києві активісти вивісили гігантський банер проти поплічників Порошенка: фото

Ми хочемо побачити відрубані руки всіх тих, хто розкрадав нашу країну. Зараз ми хочемо бачити цю людину, яка крала гроші на ту техніку, якої нам бракувало в 2014-15 роках. Наші вимоги ставляться в ультимативному характері,
– заявив один з пікетувальників.

Активісти попередили, якщо їхні вимоги не будуть виконані, прийдуть з протестами 9 березня на Майдан Незалежності в Києві.

Учасники пікету намалювали фарбою на арці біля будинку Гладковського напис "Мародер", обмалювали в'їзд до гаража та обліпили його наклейками. Водночас хтось із активістів кинув у сторону будинку кілька петард. Проте побратими зупинили це, зробивши зауваження. Присутні також запалили фаєри, після чого завершили акцію. Кілька учасників акції також кинули спалені фаєри у сторону будинку, через що отримали словесної прочуханки від своїх лідерів.

Нацкорпус пікет Гладковський
"Нацкорпус" прибув пікетувати будинок Гладковського//Фото: 24 канал

Нацкорпус Гладковський
Активісти готуються пікетувати будинок Гладковського//Фото: 24 канал

Гладковський Нацкорпус
Фото: 24 канал

будинок Гладковського
Будинок Гладковського//Фото: 24 канал

пікет Гладковський Свинарчук
Фото: 24 канал

пікет Нацклорпус оборонка Свинарчук Гладковський

Фото: 24 канал

пікет будинок Гладковського фаєри
Фаєри під будинком Гладковського//Фото: 24 канал

фаєри пікет будинок Гладковського Нацкорпус Нацдружини
Пікет з фаєрами під будинком Гладковського//Фото: 24 канал

Що відомо про розкрадання в оборонному секторі України та до чого тут Гладковський? Команда журналістських розслідувань Bihus.Info опублікувала фільм, у якому стверджується, що син першого заступника секретаря РНБО Ігор Гладковський разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить щонайменше 250 мільйонів гривень.

Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський, який раніше був бізнес-партнером президента Петра Порошенка, екс-керівник "Укрспецекспорту" і глава держконцерну "Укроборонпрому" Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадовці держконцерну. Угоди організовувалися через три головні фірми-прокладки, а однією з подібних фірм нібито виступав завод "Кузня на Рибальському", який на той момент належав Порошенку.