Як повідомляє начальник Управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Департаменту з розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності Генеральної прокуратури України Ольга Олександрівна Варченко, до складу банди входила мешканка Києва та четверо посібників.

Зловмисники діяли за класичною схемою 1990-их років: шукали місцевих мешканців з числа тих, які зловживають алкогольними напоями або вживають наркотичні засоби, та не мають близьких родичів, які б могли претендувати на спадщину, — коментує Ольга Варченко.

Знайшовши таку особу за допомогою спільників у правоохоронних органах, злочинці її викрадали та тривалий час утримували, при цьому шляхом шантажу, погроз, побоїв, позбавлення їжі та води змушували жертву передати їм документи на квартиру, з подальшим переоформленням у нотаріуса.

Варченко Ольга додає, що заволодівши майном потерпілого, організована злочинна група, аби приховати свої злочинні дії вивозила жертву за межі Києва, де вчиняла над нею розправу шляхом вбивства.

Злочинців вдалось затримати безпосередньо під час спроби бандитів викрасти чергову жертву. Внаслідок операції правоохоронцям вдалось також визволити трьох осіб, яких утримували злочинці.

До слова, в ніч на 11 травня київський патрульний отримав поранення під час затримання підозрюваного.