Автор монументальних робіт, виконаних з синтетичних та натуральних тканин методами пришивання в прикріп, а також пропалювання та спеціального друку на тканині, розповіла про концепцію своїх унікальних полотен. Крім того, поділилася фактами успішних колаборацій між художниками та фешн-дизайнерами, а також представила власне бачення взаємодії сучасних українських авторів та відомих брендів одягу.

Читайте також: "Світло вкінці тунелю": чим команда з України здивує на Burning Man

Роботи Василини сповнені цікавих сюжетів про міфічних істот. Вони ніби віддзеркалюють творчо невичерпний світ фауни та флори. Тема – у тренді сьогодення. Так само, як і взаємодія художнього концептуального мистецтва та моди, – каже директор Sky Art Foundation Юлія Островська.

Нагадуємо, що виставка "Тонкі матерії" триватиме до 20 серпня, вхід для охочих – вільний.

Хто така Василина Буряник?
Художниця народилася у 1985 році на Закарпатті. У 2010-му закінчила Львівську національну академію мистецтв, відділення художнього текстилю. Брала участь у численних національних та міжнародних виставках, пленерах та резиденціях. На її рахунку п’ять індивідуальних проектів та більше 20-ти групових. Учасник стипендіальної програми Міністра культури та спадщини Республіки Польща Gaude Polonia у 2013 році.