Про це у Facebook сповістили самі жителі Троєщини.

"Зрозумійте, нас задовбало. Жителі Троєщини заблокували залізничні колії з вимогою "додати" вагони до ранкового потяга міської електрички", – написала користувачка Марія Витязь, додавши фото перекритих колій.

Дивіться також: На Львівщині пасажири заблокували рух електрички: відео

У "Київпастрансі" сповістили, що рух заблокували о 8:15 і на місце викликали поліцію. Проте станом на 9:05 рух розблокували, люди покинули колію, і електричка поїхала, сповістили у "Київпастрансі" в коментарі "Українській правді".

При цьому у підприємстві заявили, що не з їхньої вини виникає ситуація з затримкою електрички, через що на платформах скупчується багато пасажирів, яких не може вмістити один потяг.

Проблема не лише у самих вагонах, але і в інфраструктурі, яка належить "Південно-Західній залізниці". Пріоритетність у роботі колії надається залізниці і її потягам. Тому деякі потяги міської електрички запізнюються не з причини, що машиніст невчасно виїхав, а з причини того, що стрілки, які переключаються на колії, переключаються з пріоритетністю для швидкісних поїздів. Усі ці потяги курсують однією колією. На жаль, наші пасажири не розуміють цього,
– сказала заступник речника "Київпастрансу" Людмила Сергієнко.

Вона визнала, що вранці 22 жовтня у потязі станом на 8:30 справді не було одного вагона.

"Зазвичай у потязі 10 вагонів в один бік і 10 – в інший, сьогодні один мав 9 вагонів з технічних причин. І так, ми про це не повідомляли, бо відбулася раптова поломка", – пояснила Сергієнко, зазначивши, що потяги зазвичай курсують згідно з графіком.

Проте фото жителів Троєщини свідчать, що ранковий потяг мав лише 4 вагони.

Багато людей не змогли сісти в електричку, а деякі відчайдухи вирішили їхати на потязі ззовні.