За даними правоохоронців, організатори "ботоферми" мали понад 500 активних акаунтів, повідомляє пресслужба СБУ. Через них провокатори поширювали у мережі неправдиву інформацію, підбурювали протестні настрої населення та здійснювали атаки на акаунти високопосадовців.

Читайте також: "Ексміністр" донецьких бойовиків здався українським силовикам: відео

Особи організаторів встановлені. Кінцевою метою замовників було зниження довіри громадян до державних інституцій через розповсюдження недостовірної інформації щодо економічної та соціальної ситуації в Україні,
– розповіли в СБУ.

Окрім того, "ботоферма" розсилала анонімні повідомлення про мінування великих об’єктів і місць масового скупчення людей: торгово-розважальних центрів, станцій метро, автовокзалів.


СБУ викрила "ботоферму" росіян у Києві

Зловмисники також дистанційно реєстрували у телеграмі анонімні акаунти, через які незаконно продавали вогнепальну зброю, вибухівку, наркотики тощо.

Дізнайтеся більше: На Львівщині хотіли встановити камери, доступ до яких могла отримати Росія

"Ботоферма" розташовувалась в одному з орендованих офісів у Києві. Під час обшуку правоохоронці знайшли там комп’ютерну техніку, спеціальне обладнання (GSM-модеми, шлюзи) та майже 2 тисячі SIM-карток мобільних операторів. Також слідчі вилучили чорнові записи щодо реєстрації користувачів соцмереж, які писали провокативні коментарі під публікаціями українських політиків.


Офіс "ботоферми" у Києві

Наразі правоохоронці з'ясовують усі деталі роботи "ботоферми", щоб притягнути до відповідальності двох підозрюваних у її створенні.


СБУ вилучила обладнання "ботоферми" у Києві


У столиці СБУ накрила велику російську "ботоферму"