Забудовники також не відстають від нових трендів. У столиці вже є будинки, в яких здають в оренду або продають лише невеличкі квартири.

В основному такий будинок призначений для просунутої молоді, тому що тут невеликі площі 11, 16, 20 метрів, максимальна – 30. Перевага в тому, що це повністю відремонтовані апартаменти з новими меблями,
– розповіла керівник відділу продажів об`єкту Наталя Бикова.

До того ж, такі апартаменти будують за європейським стандартами. Тому, зазвичай, будинки мають свою затишну територію під наглядом охорони та розвинену інфраструктуру.

Артем та Олена вже декілька місяців орендують квартиру площею 20 квадратних метрів на Подолі. Однак, там є все необхідне – ванна, кухня та зона відпочинку. А до найближчої станції метро 3 хвилини. Обходиться таке гніздечко в шість тисяч гривень на місяць. До того ж, регулярні подорожчання тарифів на комунальні послуги вже не такі відчутні.

Невеликі за площею квартири вигідні й для інвесторів, запевняє бізнесмен Сергій Випна. Він нещодавно придбав п'ять апартаментів з метою здачі їх в оренду. Своєрідна альтернатива банківському депозиту. Таке помешкання коштуватиме від 12 тисяч доларів. Удвічі дорожче коштуватиме повністю мебльоване житло.

На сьогодні вони генерують прибуток в районі 10% річних, що дуже привабливо для сьогоднішнього економічного показника в Україні. Ці апартаменти затребувані на ринку України і їх можна в будь-який момент продати,
– розповів бізнесмен.

Вже влітку в Києві відкриє свої двері для мешканців ще один житловий комплекс з малометражними квартирами. Будинок матиме три секції з помешканнями від вісімнадцяти до п'ятдесяти чотирьох квадратів.

Читайте також: Як обміняти стару квартиру на нову: програма від українських забудовників