Тетяна щомісяця справно платить за комуналку. Те, що їй вкинули в поштову скриньку несправжню платіжку, вона б і не запідозрила. Якби днями не отримала дві однакові квитанції. Спочатку – фальшиву, потім – справжню.

Варто зауважити, що обидві квитанції ідентичні, відрізняються лише розрахункові реквізити.

Ледве не стала жертвою зловмисників і її сусідка пані Олена. Та в ощадкасі про шахрайство вже знали і приймати підробну платіжку відмовилися.

Фальшиві квитанції за комунальні послуги надіслали аж у 13 будинків. Утім мешканців уже повідомили про шахрайство. На під'їздах розклеїли ось такі оголошення.

Працівники ЖЕКу просять людей бути пильними і звертати увагу на реквізити банку. Утім, запізно – нарікає пані Зінаїда. Підроблену квитанцію вона вже встигла оплатити.

Пенсіонерка бідкається, що віддала шахраям 130 гривень, для неї це – великі гроші. Та найбільше обурюється, що імовірно доведеться заплатити ще й вдруге. Тільки вже за справжньою квитанцією.

У ЖЕКу знизують плечима. Як так сталося – не розуміють. Але заспокоюють, платити вдруге – не доведеться. Цю проблему обіцяють вирішити. Водночас які саме платіжки отримують мешканці – проконтролювати не можуть.

У міліції відкрили кримінальну справу і шукають шахраїв. Усіх деталей не розповідають, бо триває слідство.

Злодюжкам, які наживаються на киянах, світить штраф - 1700 гривень або обмеження волі до двох років, чи 6 місяців за ґратами.