Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

"Під час проведення відпрацювання станції у рамках операції "Зброя та вибухівка" працівники поліції зупинили підозрілого чоловіка для перевірки документів. У результаті у його сумці виявили кілька десятків патронів калібру 7,62 міліметра", – розповідають правоохоронці.

Читайте також: Величезний склад зброї "Російської православної армії" викрили у Маріуполі

Зауважимо, що слідчо-оперативна група належним чином задокументувала правопорушення та вилучила набої для проведення відповідної експертизи.

Зброя, патрони, метро, поліція, Київ
У сумці правопорушника поліція виявила кілька десятків патронів калібру 7,62 міліметра

Згодом з’ясувалося, що затриманим виявився 30-річний уродженець Житомирщини, який підтвердив, що набої належать йому. За його словами, знайшов він їх у лісі, але із якою метою залишив собі та куди віз, відповідати відмовився.

Додамо, що чоловік уже мав проблеми із законом, а саме за вчинення правопорушення за ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Поліція оприлюднила перші результати всеукраїнської операції "Зброя"

За фактом інциденту слідчий відділ управління поліції в метрополітені розпочав кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Зловмиснику загрожує до семи років позбавлення волі.