Про це у прямому ефірі розповіла кореспондентка 24 каналу.

Читайте також: Помер Левко Лук'яненко: біографія справжнього батька Незалежності України

Під будинком уряду зібралося тисячі людей, аби попрощатися із Героєм України Левком Лук'яненком. Серед них присутні рідні та близькі, побратими, які разом із ним у 70-х роках сиділи у радянських в'язницях. Також прийшли люди, які разом з ним у 1991 році піднімали прапор України та проголошували незалежність.

З самого ранку попрощатись прийшли українські політики, а саме голова Верховної Ради Андрія Парубія, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, омбудсвумен України Людмила Денісова, а також інші урядовці.

Це національний авторитет, він теж пройшов шлях політв'язня. Левко Лук'яненко дуже хвилювався за все, що відбувається нині в державі,
– зазначила Денісова.

Після того, як завершилася церемонія прощання, процесія відправилась у Володимирський собор. На відспівування прийшли Президент України Петро Порошенко з дружиною.


Прощання з Левком Лук'яненком


На відспівування прийшли Петро Порошенко з дружиною

У Львові також вшановують пам’ять Левка Лук’яненка. 10 липня Державний прапор України на вежі адміністративної будівлі Львівської міської ради на площі Ринок, 1 приспустили. На фасаді Ратуші розмістили банер в пам’ять про великого українця. Львівська міська рада попросила призупинити у цей день усі розважальні заходи.


На фасаді Ратуші розмістили банер в пам’ять Левка Лук’яненка