Про це в ефірі 24 Каналу повідомив кореспондент.

За його словами, до монумента не прийшли, ані ветерани УПА, ані ветерани Червоної армії. Були воїни антитерористичної операції, ветерани війни на сході. Виступав сьогодні президент України Петро Порошенко, традиційно привітавши із річницею закінчення Другої світової війни. Він багато говорив про війну на сході України. Найбільше привітань лунало від українських воїнів.

Ми прагнемо збудувати нову систему міжнародної безпеки, що була зруйнована агресивними діями країнами-агресорами РФ, і для цього необхідно створити надійний захист нашого суверенітету, нашої територіальної цілісності та нашої незалежності в єдиній Євроатлантичній спільноті,
– наголосив Петро Порошенко.

Багато хто з військових порівнював війну минулого століття з тією, що йде тепер на сході.

Читайте також: День перемоги чи День пам'яті: що відзначають в Україні 8-9 травня та коли вихідний

"Попередня війна була відкритою: авіація, артилерія, флот. Зараз воюють ідеями та думками. Свідомих людей стає більше. Справу, яку розпочали юнаки і діти Небесної сотні, воїни, які зараз там воюють – доведемо до переможного завершення", – зазначив генерал-майор ЗСУ Ігор Гордійчук.

Подія пройшла під слоганом "Пам’ятаємо. Перемагаємо". Щодо заходів, які планують у Києві, то у середу, 9 травня спокій охоронятимуть 17 тисяч правоохоронців, тож день пройде спокійно.