Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв в коментарі 24 каналу розповів, що нині всі сили спрямовані на те, аби швидко ліквідувати пошкодження, адже є проблеми з трафіком.

Читайте також: У центрі Києва прорвало трубу: асфальт "поплив", під землю пішла іномарка – фото, відео

"Всі ресурси є, люди працюють цілодобова. Роботи плануємо закінчити у суботу. Ця ділянка загалом потребує заміни від стадіону до частини вулиці Саксаганського. Загальна вартість цих робіт достатньо велика – 100 мільйонів гривень, однак, будемо на наступний рік це планувати. Зараз виконуються проєктні роботи", – пояснив Пантелєєв.

За його словами, мешканці будинків на розі Шота Руставелі й Саксаганського без гарячого водопостачання не залишились. Адже висотки перемкнули на інші магістралі, щоб уникнути перебоїв.

Це місце вже неодноразово потрапляло в епіцентр уваги щодо пошкоджень. Маємо тут дві лінії 110 кіловольтів і їх наближення системи теплопостачання призводить до електрохімічної корозії. Маємо декілька пошкоджень саме на цій ділянці. В цьому випадку ми повинні замінити ще 50 метрів,
– додав заступник голови КМДА.

прорив труби у києві
На вулиці Саксаганського тривають ремонтні роботи / Фото 24 канал

Якби кошти на капітальний ремонт знайшли торік, після аналогічної аварії на цьому місці, прориву вдалося б уникнути. А власники двох автомобілів вчасно приїхали б за місцем призначення. Заступник голови КМДА Петро Пантелєєв пояснив, що питання про відшкодування збитків буде розв'язувати Київобленерго безпосередньо з водіями. Юрист Лаврентій Царук радить обов'язково страхувати авто і в подібних випадках діяти так, як і у випадку ДТП.

У першу чергу потрібно не рухати автомобіль, викликати патрульну поліцію для фіксації дорожньо-транспортних пригоди, а вже потім робиться калькуляція збитків і до винної особи висуваються претензії,
– сказав юрист.

Прорив труби у Києві / Фото: 24 канал

Що відомо про прорив труби у Києві? Масштабний прорив тепломереж стався напередодні, 5 листопада. Прямісінько на проїжджій частині, ще й в годину пік асфальт просто пішов з-під коліс автівок, які їхали вулицею. А з-під землі вирвався окріп, який почав затоплювати вулицю. Згодом утворилися величезне провалля, розміром 3 на 3 метри. Деякі з автівок так і не вирвались з водяного "полону" і позастрягали у розплавленому асфальті.