Про це передає кореспондент 24 Каналу у прямому ефірі.

Мітингувальники вимагають забрати у СБУ функції по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю. Бо, на їх думку, використовуючи саме ці повноваження вони тиснуть на бізнес. І це є однією з причин подорожчання. Активісти, які зібралися під будівлею пов’язують подорожчання газу не внаслідок дефіциту, а через те, що СБУ майже рік проводила свої спецоперації по дрібним трейдерам.

Читайте також: Гройсман пообіцяв розібратись підвищенням цін на автогаз

"Ситуація на ринку автомобільного газу – це той самий випадок, коли корупція залізла в кишені кожного українського громадянина. Коли монополія, створена руками СБУ з листопада 2016 року, коли знищували дрібних незалежних трейдерів, щоб зачистити поле для Медведчука", – зазначив народний депутат Сергій Лещенко.

За його словами, монополія, зрештою, вилилась в те, що кожен громадянин, який їздить на газові і перейшов на цей вид палива через безгрошів’я платить на 5-7 гривень більше за літр. Нардеп зазначив, що різниця у газі лягає в кишені Медведчука і його політичних патронів на чолі української держави.

Президент – єдиний, хто керує СБУ, призначає його керівника, заступників. Він Демчину,який підписував санкції на трейдерів та забороняв розмитнювати їхній газ, підвищив у званні до Дня Незалежності. Президент був не просто добре проінформований – він підтримував цю зачистку,
– заявив Сергій Лещенко.

Сергій Лещенко припускає, що Порошенко міг співпрацювати з Медведчуком ще з 1998 року. І також, що Медведчук не може не ділитися заробленим зі своїми політичними патронами на чолі української держави. Нардеп переконаний, що така схема не змогла відбутися без вказівки корупційного інтересу українського керівництва.

Мітингувальники вимагають покарати тих, хто втілив в життя цю схему. Активісти переконують, що потрібно звільнити Демчину та Міністра економіки Кубіва, який своїми діями потурала цій зачистці. По завершенню самого мітингу Сергій Лещенко, Світлана Заліщук і Мустафа Наєм будуть намагатися потрапити на прийом до голови СБУ Василя Грицака. І вже тоді особисто висловити претензії, які звучать під стінами будівлі.