Сьогоднішні святкування Дня Києва почались о 10:00 на Майдані Незалежності, де стартувала щорічна спортивно-благодійна акція "Пробіг під каштанами". Цього року пробіг пройде в 21-й раз і включить забіги для спортсменів і любителів, старт для учасників на візочках і забіг для дітей до 7 років.

Молоде покоління киян святкуватиме у парку імені Тараса Шевченка. Близько 300 осіб - учні Дитячої академії мистецтв, Державної художньої середньої школи ім. Т. Г. Шевченка, шкіл мистецтв, будинків, палаців і центрів дитячої та юнацької творчості, віком від 10 до 17 років, - проведуть художню акцію - арт-пленер "Тарас Шевченко. Молодий погляд". За підсумками арт-пленера журі визначить найкращі роботи, а учасники отримають цінні призи.

Крім того, сьогодні на площі Зірок на Хрещатику встановлять почесні зірки. Цього року зоряними номінантами були визначені: Герой України, художній керівник Національного заслуженого академічного народного хору України ім. Г. Верьовки Анатолій Авдієвський і легенда українського футболу - Андрій Шевченко.

До слова, депутати Київради планують створити спеціальну комісію, яка шукатиме винних у тому, що замість каштанів сорту "Бріотті" на Хрещатику посадили звичайні кінські каштани.