Про це повідомляють журналісти 24 Каналу з місця подій.

Читайте також: 1030 років з Дня Хрещення Русі: які релігійні заходи очікуються у Києві

Так, віряни, після молебню у Володимирському соборі вирушили організованою колоною по вулиці Володимирській через Софійську та Михайлівські площі до Володимирської гірки, де о 13:00 має відбутися молебень.

У Хресній ході беруть участь глава УПЦ (КП) Філарет, Президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною, перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів, міністр оборони Степан Полторак, віце-прем'єр Павло Розенко, віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, міністр культури України Євген Нищук і інші члени уряду.

На чолі колони йдуть священнослужителі з хоругвами та іконами, далі – духовенство та віряни. Участь у ході беруть і військові капелани, та бійці, які захищали Україну на Донбасі від російського агресора. По всьому маршруту Хресного ходу встановлені металеві огорожі.

Також, одночасно від Бессарабської площі вирушила колона парафіян Української автокефальної православної церкви на чолі з митрополитом Макарієм, яка приєдналася до основної, і вони разом рушили спільно до Володимирської гірки.

Чимало людей є одягненими у вишиванки та тримають у руках українські прапори. За безпекою руху слідкують правоохоронці.

Також, відео Хресної ходи транслює Президент України Петро Порошенко у своєму Facebook.