Як мовиться у рішенні суду, під час розслідування кримінального провадження встановлено, що фактичний керівник групи компаній "Укогруп" організував групу та у її складі спільно з кількома невстановленими людьми вчинив кілька злочинів, зокрема:

– умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів);

– самовільні зайняття земельних ділянок та самовільні будівництва на них;

– заволодіння чужим майном у великих та особливо великих розмірах з боку організованої групи, відбувся злочин шляхом зловживання службовою особою службовим становищем;

складання, видачу службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, що спричинило тяжкі наслідки;

– умисне невиконання судових рішень;

– зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги та несанкціоновані дії з інформацією, що оброблюється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях інформації, водночас це злочин вчиняла особа, що має право доступу до такої інформації.

Читайте також: Фірташ за копійки повернув собі найбільший ТРЦ у Києві

"Крім того, упродовж 2012-2014 років, службові особи групи компаній "Укогруп", діючи в складі організованої групи, самовільно, всупереч встановленому порядку, на території міста Києва зайняли земельні ділянки та незаконно розпочали на них самовільне будівництво житлових і офісно-торгово-житлових комплексів", – зазначили у суді.

У вищезазанченому списку будівництва фігурує 40 житлових, офісних і торгово-розважальних комплексів. Печерський райсуд Києва наклав арешт на 14 з них на підставі статті Кримінального кодексу про "Накладення арешту на майно". Також суду передав відповідні активи на зберігання в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Таким чином, рішенням суду було заарештовано:

1. ЖК "Нова Хвиля", Київ, Харківське Шосе, 15-А;

2. ЖК "Милославський", Київ, вулиця Милославська, 31-В;

3. ЖК "Совські Ставки", Київ, вулиця Кіровоградська, 70;

4. Відділ продажу ЖК "Совські Ставки", Київ, вулиця Кіровоградська, 70;

5. ЖК "Синьоозерний", Київ, перетин проспектів Правди та Гонгадзе;

6. Відділ продажу ЖК "Синьоозерний", Київ, перетин проспектів Правди та Гонгадзе;

7. Офісний центр "Домініон", Київ, вулиця Ушинського, 40;

8. ЖК "Флагман", Київ, вулиця Лобачевського, 7;

9. ЖК "Родинний Затишок", Київ, бульвар Гашека, 20,22,24;

10. ЖК "Олімпійське містечко", ЖК "Панорамне містечко", ЖК "Панорамний" (наразі – "Деміївський квартал"),Київ, вулиця Ракетна, 24.

11. ЖК "Східна Брама", Київ, вулиця Світла, 3;

12. Відділ продажу ЖК "Східна Брама", Київ, вулиця Світла, 3;

13. ЖК "Сосновий Бір", Київ, вулиця Олевська.

14. ЖК "Науковий", Київ, вулиця Петропавлівська, 40.

Який стосунок має Анатолій Войцеховський до вищезазначених об’єктів нерухомості. Він працюває на київському ринку нерухомості з 2004 року. Войцеховський є сполучною ланкою 63 компаній, що входять в так звану "Укогрупп". Вони будують в столиці близько 40 житлових комплексів, як правило, без повного пакету документів: прав на земельну ділянку, дозволу на будівництво. Натомість будинки вводилися в експлуатацію за рішенням суду.