Близько 2-ї години ночі до Голосіївського управління поліції надійшло повідомлення про вибух автівки, повдомили у поліції. На виклик одразу виїхали слідчо-оперативні групи головного та районного управлінь, вибухотехніки, кінологи і лікарі.

Читайте також: Вибух пролунав під автомобілем в Одесі: поліція назвала причину

Юрій Бутусов у себе на Facebook-сторінці написав, що диверсант зробив спробу встановити міну під машину, проте вибух саморобної міни стався передчасно. Український офіцер не постраждав. Диверсант наразі перебуває під охороню, він не є громадянином України.

У Києві вибухнув автомобіль: дивіться відео 18+

Очевидно, що ворог вів спостереження за автомобілем, а також діяв у складі групи. Бутусов написав, що це вже не перший випадок вибуху машини у Києві.

Вперше вдалося захопити того, хто закладав міну. Можливо, якщо диверсанта вдасться розговорити, він проллє світло на інші підриви і терористичні акти, що сталися в Києві за останні роки,
– написав Юрій Бутусов.

Юрій додав, що "війна з Росією триває, війна серед нас".

У поліції заявили, що на місці події правоохоронці виявили машину, яка належить місцевій мешканці. Унаслідок вибуху потерпів чоловік, його доставили у лікарню.

поліція київ вибух авто потерпілий постраждалий
У Києві вибухнув автомобіль//Фото: Національна поліція

Наразі поліція з’ясовує усі обставини події. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за замах на вбивство та незаконне поводження зі зброєю.