Зауважимо, що в інфекційному корпусі лікарні вже немає вільних ліжок. Про це в ефірі "Громадського" розповіла директорка департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

До теми Закінчуються місця: у київській лікарні готують резервні ліжка для хворих на коронавірус

У лікарні є четверо священнослужителів з Почаєва. У нас у кожній інфекційній лікарні є священнослужителі, але без уточнення з якої вони церкви. Але найбільше кількість їх в Олександрівській лікарні,
– повідомила чиновниця.

Водночас, вона не змогла відповісти на запитання, чому священників з Тернопільської області повезли саме до лікарні в Києві.

Гінзбург також додала, що всі лікарні, які відвели для хворих на COVID-19, забезпечені усім необхідним, тому київські медзаклади не можна назвати найкращими.

Зверніть увагу Почаїв закрили на в'їзд і виїзд після скандального богослужіння на Великдень

"Якщо ми визначали бази, то з врахуванням необхідного обладнання, наявних фахівців. Ліки та обладнання централізовано закуповувались та постачались у лікарні. Усі лікарні, які є клінічною базою для таких пацієнтів, є клінічною базою співробітників Інституту Шупика чи Богомольця. Скрізь проводяться консультативні обходи, консиліуми, а не тільки в Олександрівській лікарні", – пояснила вона.