За словами родичів, Гриценка викрали просто на очах у дитини, з якою він гуляв. Про це повідомив телеканал "Прямий". Родина начебто вже написала заяву до правоохоронних органів.

Читайте також: 18-річна чемпіонка України з боксу Аміна Булах трагічно загинула, потрапивши під поїзд

Тим часом членкиня наглядової ради "Укрексімбанку" та радниця президента Зеленського Вікторія Страхова написала в фейсбуці, що "нікого не викрадали – чекайте на офіційну заяву правоохоронних органів".

Офіційна інформація з'явилася невдовзі від речниці Служби безпеки України Олени Гітлянської. Вона повідомила у фейсбуці, що Олександра Гриценка затримали в рамках розслідування кримінальної справи.

Згодом на сторінці СБУ у фейсбуці оприлюднили доповнення: Гриценко "підозрюється у сприянні легалізації доходів, одержаних незаконним шляхом високопосадовцями часів Януковича – зловживаючи своїм службовим становищем, затриманий вивів з-під арешту майно одного з медіа-холдингів".

"Укрексімбанк" – державний експортно-імпортний банк України, заснований урядом України у 1992 році та, відповідно, 100% акцій належить Кабінету Міністрів України. Банк втілює державну політику в царинах промисловості, зовнішньої торгівлі, економіки та фінансів.

За розмірами чистих активів "Укрексімбанк" посідає третє місце серед усіх банків України, а за розмірами вкладів юридичних осіб – перше.

Що відомо про Олександра Гриценка? Інформації про банкіра у відкритому доступі дуже мало. Відомо, що "Укрексімбанк" Олександр Гриценко очолив у 2014 році під протекцією тоді чинного президента Петра Порошенка. До цього він мешкав у британському Лондоні, був віцепрезидентом з боргових ринків лондонського Standard Bank. Ще раніше Гриценко працював керівником управління з роботи із комерційними борговими зобов'язаннями Міністерства фінансів.

Депутат від "Слуги народу" Олександр Дубінський стверджував, що у банківських колах Олександра Гриценка називають "племінником Порошенка".