Після тривалого конфлікту, і коли вже для жінки викликали швидку, її таки допустили до пологового залу. Але перед тим вона таки заплатила у так званий благочинний фонд 3 500 гривень. Керівництво пологового всі звинувачення звісно відкидає і каже, що стали заручником інтриг.

Сергій Бакшеєв – акушер-гінеколог пологового будинку номер 3 виклав у соцмережі відео, в якому одна з породіль розповідає, як стала свідком здирництва в лікарні. ЇЇ від оплати добровільно-примусового внеску у 3 500 гривень врятувала довідка переселенки. А от іншій жінці таки довелося заплатити.

Бакшеєв каже, що бореться із системою поборів у лікарні, яку два роки тому запровадив головний лікар Юрій Кувіта. Один із прикладів – примусовий збір до так званого добровільного фонду, який використовується непрозоро.

Сергія підтримує колега, яка не захотіла називати своє прізвище. Каже: без грошей жінок до третього пологового будинку й на поріг не пускають.

У всіх, просто у всіх на санпропускнику вивертають сумки, дивляться, що є в сумках. Якщо немає чого треба, заставляють іти купувати. А з того списку насправді половина непотрібних речей,
— розповідає вона.

За словами матері однієї з породіль, відмовляли у госпіталізації, коли вона була вже у пологах. Мотивація – відсутність київської реєстрації. Хоча Юлія й перебувала на обліку в цій лікарні, та без сплати внеску у 3 500 гривень до пологового залу її не допускали – змушували телефонувати родичам. Безпосередню участь у конфлікті брав головний лікар Юрій Кувіта.

Валентина змушена була викликати доньці швидку, лікарі якої, своєю чергою, відмовилися перевозити до Боярки жінку в пологах. Лише після цього Юлію пустили в пологовий зал і буквально через годину вона народила сина. Втім, поки спілкуватися з журналістами категорично відмовилась.

Головний лікар Юрій Кувіта усі звинувачення у поборах відкидає. Каже, всі кошти збираються лише добровільно. Переконує, що став жертвою інтриг.

Що тут приховувати. На превеликий жаль, у зв'язку із недофінасуванням практично у всіх лікарняних закладах не тільки міста Києва, а і по всій Україні, на жаль така зараз ситуація. Якщо в пологовому будинку на сьогоднішній день навіть фінансування по харчуванню з квітня місяця до кінця року нулі, тому звичайно ми живемо тільки за рахунок внесків, але на добровільній основі,
— запевняє лікар.

Каже, він особисто звернувся до прокуратури, аби вона розслідувала, що відбувається у пологовому будинку. Утім пояснити, що робила жінка з переймами в його кабінеті – не може.

У Юрія Кувіти є своя група підтримки. Частина лікарів каже, що в лікарні все гаразд. Але не заперечують, що беруть подяку від пацієнтів. Нехай і символічну.

Тим часом, у столичній владі запевнили, що в курсі конфлікту й обіцяють ретельно вивчити всі його обставини.