"Кращою за результатами конкурсу стала робота знаного в Києві творчого дуету Костянтина Скретуцького та Федора Баландіна. Скульптура, яку запропонували автори, уособлює обійми цифри "один" кольорів шведського прапора та «двійки», розмальованої барвами українського стягу. Вона символізує рік проведення ЄВРО в Україні, рахунок у матчі Україна-Швеція та водночас є номером уболівальника – як дванадцятого гравця будь-якої команди", – повідомляє прес-служба КМДА.

Голова КМДА Олександр Попов каже, що до річниці Євро-2012 у столиці мають намір провести шведсько-український рок-фестиваль на Трухановому.

"Шведи – це вже друзі, які залишили про себе хороші спогади у киян і з позитивними враженнями про Київ повернулися додому. Навіть кемпінг на Трухановому острові став особливим, оскільки занесений до Книги рекордів України. Мені приємно, що шведські вболівальники підтримали нашу ідею і долучилися до проведення конкурсу", – вважає Попов.


Фото майбутнього пам'ятника. УНІАН.

Нагадаємо, коли шведські фани покидали Україну, представник адміністрації шведського фан-кемпінгу Юрген Краг розповів, що незважаючи на невдалий виступ збірної, дні, проведені в Києві, всі вони згадуватимуть з теплотою.

"Фан-містечко стало для нас маленькою Швецією, тут ми почувалися, як удома", — запевнив шведський фан.

Загалом він оцінив проведення ЄВРО-2012 в Україні як успішне і зазначив, що чимало його співвітчизників планують незабаром знову відвідати нашу країну.