Мер столиці Віталій Кличко на брифінгу 2 квітня відзначив, що жертвою коронавірусу стала особа похилого віку.

Дізнайтеся більше У Львівській області 5 хворих на коронавірус у важкому стані

Кількість киян з підтвердженим діагнозом на коронавірус – 161 людина. На жаль, один випадок летальний – померла 70-річна людина,
– сказав Кличко.

Що відомо про пацієнта, який помер у Києві?

Чоловік помер в Київській міській лікарні №6 (територія "Медмістечка"). Як пише телеграм-канал Teza, більше тижня тому хворого обстежив сімейний лікар і направив до лікарні на негайну госпіталізацію.

Але чоловік відмовився від госпіталізації і ще чотири дні залишався вдома, потім його з дому забрала швидка допомога.

"В 6-й лікарні його одразу поклали в реанімацію, підключили до апарату штучної вентиляції легень. Лікарі виявили у нього пневмонію та коронавірус. Два дні боролися за його життя, але врятувати не змогли. В КМДА кажуть, що чоловік за кордоном не був, а значить, заразився на коронавірус від когось у Києві", – йдеться у джерелі.

Кличко додав, за добу у Києві виявили 29 нових випадків коронавірусу. 19 з них – це чоловіки віком від 22 до 70 років. Ще 10 – жінки віком від 36 до 62 років.

Проте є і хороші новини – вже вилікувались 12 хворих на коронавірус киян. Більшість із них лікувались в Олександрівській лікарні, їх виписали і відпустили додому.

Скільки в Україні хворих на коронавірус? Станом на 2 квітня в Україні зафіксовано 804 випадки коронавірусу. Найбільше хворих у Києві – 160 осіб, у Чернівецькій області – 143, Тернопільській області – 106 та в Івано-Франківській – 74 випадки. Єдиною областю, де немає коронавірусу, залищається Миколаївська.

На жаль, через коронавірус померли 20 українців. Ще 13 – вилікувались.

симптоми коронавірусу
Як відрізнити коронавірус від інших захворювань / Інфографіка 24 каналу