Про це у прямому ефірі 24 Каналу розповів депутат Київради Сергій Гусовський.

Читайте також: Ліцей у Києві, який раптом став "аварійним", зносити не будуть

У п'ятницю, 16 березня, питання будівництва історичного музею під Поштовою площею розглянуть на комісії Київради. А за кілька тижнів депутати мають за це рішення остаточно проголосувати.

Я б хотів сказати щось заспокійливе, проте це було б робити необачно, бо загроза є щодо того, що проект не набере достатньо голосів. Хто може не проголосувати? За цим треба уважно дивитися, бо голосування буде персональним. Я сподіваюсь, що всі депутати Київради розуміють свою відповідальність фактично перед історією. Бо мова не йде про політичні мотиви,
– сказав депутат.

Зазначимо, реконструкцію Поштової площі почали у 2005 році. Компанія, яку пов'язували з оточенням екс-президента Януковича, заходилася будувати під нею торговельно-розважальний центр. Але у лютому 2015-го науковці знайшли під землею фрагмент вулиці XI-XII століть і русло старовинної річки Почайни. Забудовник спершу взявся фінансувати розкопки, але згодом фінансування зупинив і відмовився виділити під музей достатнью площу. Після втручання активістів влада призупинила і комерційне будівництво, і історичні розкопки.