За словами кореспондентки 24 каналу, в Голосіївському відділі реєстру виборців у Києві зранку вже почали утворюватись невеликі черги. Тому працівники радять не зволікати й швидше подавати заяву.

Читайте також: Другий тур виборів президента-2019: як проголосувати не за місцем реєстрації

"На сьогодні прийнято приблизно 800 заяв на тимчасову зміну місця голосування. Сил вистачить, адже минулого разу люди теж пішли в останні дні, однак, ми всіх охочих прийняли", – сказала начальник відділу ведення державного реєстру виборців Вікторія Святненко.

черги вибори
Черги в Голосіївському відділі реєстру виборців

черги вибори
Люди подають заяви на зміну місця голосування

Велика кількість людей зібралася й у відділенні реєстру виборців Дарницького району. Користувач Facebook Сергій Сябро опублікував на своїй сторінці фото черг та написав, що його колега о 9:00 був вже 75-м у черзі.

До слова, 15 квітня – останній день подання заявки на зміни до реєстру.

Інфографіка, як змінити місце для голосування:
Інфографіка: як змінити місце для голосування
Інфографіка, як змінити місце для голосування

Як змінити місце голосування?• У Держреєстрі виборців треба показати оригінали документів та причини того, чому ви хочете голосувати не за місцем прописки: паспорт, довідку з навчання, місця роботи, дані про право власності або оренду житла, документи про робоче відрядження чи просто квитки на потяг у те місто, де збираєтесь голосувати.

• Написати заяву з проханням тимчасово змінити місце голосування і все.

• Вам нададуть посвідчення про тимчасову зміну місця голосування, з яким (а також з паспортом) треба буде прийти голосувати 21 квітня. Це посвідчення діє одноразово.