За кілька днів у столиці Сашка нагодували й одягнули. Нині шукає роботу та житло. Демобілізований айдарівець приїхав зі Стаханова. Каже, таких як він, лише в його батальйоні близько сотні. Та крім фінансових проблем Сашко нарікає ще й на психологічні. За півтора року на фронті він бачив сотні смертей.

Нині комплексну допомогу переселенцям обіцяють у "Домі вільних людей". Сюди переїхали 4 найбільші волонтерські організації: "Крим SOS", "Восток SOS", "Новий Донбас" та "Центр вільних людей". Тут переселенців обіцяють навчити, скласти резюме і знайти роботу. У базі вже понад 6 тисяч безробітних. Третині з них уже вдалося допомогти.

Юрій з Луганська уже рік у Києві. Вдома у нього був величезний будинок, тепер тісниться з дружиною у 9-ти квадратних метрах. Волонтери кажуть, у столиці переселенцям уже давно немає де жити. Залишились або занадто дорогі квартири, або хати у селі, куди втікачі їдуть неохоче, бо там нема роботи. Тому пан Юрій, не чекаючи допомоги від держави, разом з іншими переселенцями шукає спонсорів, аби збудувати житло для таких, як він, самостійно.

Автор сюжету — Євгенія Коваленко.

До слова, черкаські активісти передали в зону АТО броньований мікроавтобус.