Вже 27 вагонів столичного метро обладнали сучасними моніторами і частково – системою відеонагляду. Щоправда, поки що лише на "червоній гілці". Відтепер, перебуваючи у підземці, пасажири бачитимуть своє місцезнаходження на відео. І не лише це.

Читайте також: КМДА: Київрада погасила усі борги за зовнішніми запозиченнями

"Зможуть знати про напрямок руху, про наступні станції, про пересадкові вузли і маршрути наземного транспорту, які стикуються з даними станціями метро", – зазначив заступник начальника Київського метрополітену Дмитро Пеклун.

Через монітори інформуватимуть про пересадки, близькість вокзалів та аеропортів, зміни в роботі метрополітену. Щоправда, є і неділоки: компанія, яка інвестувала у покращення підземки, тепер відбиватиме кошти рекламою. Тож пасажири змушені будуть переглядати ролики.

А ще у підземці поселиться Гусь. Мультиплікаційний персонаж навчатиме правилам безпеки. І це не все: пасажири будуть під пильною увагою адміністрації метрополітену. У вагонах встановлять відеокамери. Де саме – журналістам не показали.


Гусь в метро, Київ

Гроші у проект – 60 мільйонів гривень – інвестує приватна компанія. Для початку осучаснити мають вагони метро, а потім візьмуться і за платформи. Там мають замінити радянські табло сучасними європейськими, щоб вони показували час до прибуття потяга.

До кінця року сучасними моніторами та системою відеонагляду обіцяють обладнати 100 потягів метро.