Очевидець події та активіст Антон Гура вів трансляцію із літака на своїй фейсбук-сторінці, а згодом пояснив усе в ефірі одного з телеканалів.

Читайте також: В Україні зафіксували ще два випадки коронавірусу: що відомо про хворих

​У пасажирів не підтвердили коронавірус

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що у трьох пасажирів не підтвердили коронавірусу.

Троє людей, які були доставлені з борту літака в Олександрівську лікарню – здорові, їм провели лабораторні дослідження, коронавірусу у них немає,
– зазначив Ляшко.

Що сталося на борту літака

Антон Гура, який вів трансляцію, переконував, що на борту літака перебували близько 190 людей, серед яких частина пасажирів мали симптоми захворювання.

"Просили терафлю, збивали температуру", – розповів чоловік.

Також активіст додав, що при посадці нікому не проводили скринінг – всіх просто запросили на свої місця в літак. При цьому, за його словами, у багатьох людей, які заходили в салон, були червоні очі й сильне потовиділення.

Літак пройде необхідну санобробку, – Дихне

Президент МАУ Євген Дихне, коментуючи цю ситуацію, наголосив – літак авіакомпанії пройде всю необхідну санобробку, після чого його допустять до рейсів.

Згідно з інструкціями МОЗ, ми кожен літак обслуговуємо додатково дезінфекційними засобами. При цьому робиться дезінфекція практично всіх поверхонь в літаку, є спеціальні засоби, виїжджає бригада на літак відразу після висадки пасажирів і проводить повну дезінфекцію,
– пояснив він.

За його словами, борт 13 лютого вийде на рейси в штатному режимі. Команда літака відпочиватиме – відповідно до інструкцій. Окрім того, авіакомпанія буде чекати інструкцій МОЗ з приводу ситуації, що склалася.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.