Її привезли на зміну гігантської тигрової акули на прізвисько Біг Джон, життя якого в акваріумі ТЦ ще кілька місяців тому співпереживав весь Київ.

"Це єдина акула-лопата у всьому СНД. Зараз вона досягає в довжину 75 см, тому що ще дуже юна. Їй всього півроку. Але до року вона має зрости до 180 см", - розповів головний іхтіолог компанії "Аква Лого Україна" Олексій Цикал.

Зараз унікальна рибина з приплющеною головою знаходиться на карантині, тобто адаптується після переїзду в закритому від відвідувачів приміщенні торгового центру.

Як назвати акулу ще не придумали. Кажуть, що під час переїзду до Києва акула була настільки маленькою, що просто неможливо було визначити стать. Тепер зрозуміти самець це чи самка можна, але спеціально турбувати акулу не хочуть.

Скільки коштувала рідкісна тварина не говорять, але зізнаються, що привезли її в обмін на Біг Джона з того ж розплідника "Де Йонг" в Голландії.

Як відомо, Великому Джону, який раніше жив в акваріумі ТЦ ще кілька місяців тому співпереживав весь Київ.

Він постійно хворів, а на носі у нього не гоїлася рана, отримана під час переїзду з Голландії до Києва. У результаті під тиском громадськості Джона віддали в німецький океанаріум, де він згодом і помер.