Наразі сервіс працюватиме лише в межах столиці. Uber Shuttle нагадуватиме щось середнє між маршрутним таксі та короткостроковою орендою автомобіля, повідомили у прес-службі компанії.

Читайте також: У Польщі побили водія Uber за те, що він – українець

За кілька тижнів ви зможете замовити місце в чистому, зручному Uber Shuttle високої якості і за доступною ціною, тому більше не доведеться стояти в чергах або пропускати свій транспорт через те, що він переповнений,
– повідомляють у компанії.

Як працюватиме сервіс

Користувачі сервісу бронюватимуть місце в автобусі через додаток Uber, вказуючи місце відправлення і призначення. Програма за кілька хвилин знаходитиме пасажирів, яким потрібно їхати у тому ж напрямку, і повідомить вартість поїздки.

Мікроавтобус чекатиме пасажира на зупинці впродовж кількох хвилин. Зупинки, на яких водій підбиратиме й висаджувати пасажира, можуть бути розташовані на відстані від пункту призначення, тож додаток буде показувати піший маршрут: як пройти від або до зупинки.

Скільки це коштуватиме і коли запрацює

Зараз Uber проводить голосування, в якому можна вибрати, з яких районів варто запускати перші маршрути. Вартість послуг сервісу і маршрути, за якими будуть їздити мікроавтобуси, компанія повідомить в день запуску. Uber Shuttle запрацює вже у травні.

Нещодавно схожий сервіс Uber Bus компанія запустила у Каїрі та мексиканському Монтерреї.