Про це повідомив кореспондент 24 Каналу з місця події.

Це вже не вперше військові протестують, щоб привернути увагу до проблем армії. Минулого тижня була попереджувальна акція. Тоді учаснику протесту сказали, що за три дні вирішать їхні проблеми, втім, цього не сталося.

"Таку відповідь я почув минулого вівторка, коли один оголошував голодування. Командування Сил спеціальних операцій ЗСУ, зокрема Луньов, саботує всі можливі спроби вирішити це питання. Більше року добровольці з окупованих територій, які воювали за Україну, її суверенітет і незалежність, бігають по кабінетах", – зазначив один з учасників голодування cтарший солдат 73 центру Сил спецоперацій Данило Турчин.

Читайте також: Військові ЗСУ оголосили голодування: названо вимоги

Хлопців за списками частин в офіційних документах вже немає. Проте у військовому квитку штамп про вивід з частини не стоїть. Спецназівці не мають будь-яких інших документів, окрім свого військового квитка. Військові не отримують грошове забезпечення та не можуть лікуватися. Упродовж року тягнеться така ситуація.

Ми будемо продовжувати голодування. Сили Спеціальних операцій поставили мене в таке становище, коли я не маю змоги прогодувати свою родину. Якщо моя родина гине з голоду вдома, то я буду голодувати під Міністерством оборони,
– заявив Данило Турчин.

До бійців вийшли офіцери з Генерального штабу і вчергове сказали, що все робиться. За словами управлінців потрібно більше часу для вирішення ситуації.

Більше – дивіться у сюжеті.