Волонтери з різних куточків Києва, більшість одне одного бачать уперше. Їх об'єднала мета змайструвати найбільшу в Україні маскувальну сітку для бійців, які захищають Україну на Сході.

Кожна стрічка надрізається, наче листячко з таким косим надрізом і коли вплітаємо, то чітко кожну клітиночку сітки обплітаємо так, щоб вона не провисала. Ми робимо це з любов'ю,
— розповідає Ірина Коцюба.

Ця жінка разом з іншими волонтерами сплела не одну сотню маскувальних сіток. Каже – замовлень від наших бійців дуже багато, тому завжди потрібні додаткові руки. А от Вероніка Бутріна майструє вперше. Давно хотіла допомогти й сьогодні випала така нагода. До жінок приєдналися сестрички Діана та Аріана. Плетуть сітку для тата танкіста. Він зараз на Сході.

Для маскувальної сітки, найліпше підходить камуфляжна тканина. А коли такої немає, згодяться і старі простирадла. Якщо потрібно, їх перефарбують у інший колір, а потім розірвуть на тоненькі смужки. Цим сьогодні займався Олексій.

Щоб майстри не зголодніли та не розбіглись в пошуках їжі, на Михайлівській площі для них влаштували польову кухню.

Готуємо ми з тих продуктів, які висушуємо і відправляємо на фронт нашим бійцям. Сьогодні саме для волонтерів, які плетуть сітки ми готуємо ті страви, які готують наші бійці з наших продуктів, тобто борщ, суп, каша гречана,
— пояснює один з волонтерів.

Встановити рекорд у сьогоднішній добрій справі – не головне. Організатор заходу каже, що метою було згуртувати якнайбільше волонтерів і сплести маскувальні сітки.

Всі сітки планували для 81 аеромобільної, але в ході підготовки в нас виникли запроси на одну-дві сіточки то для одніє, то для другої бригади і власне сьогодні до нас прийшло багато волонтерів, які хочуть зробити щось для своїх "підопічних",
— розповідають організатори.

Волонтери наголошують, що приєднатися до них може будь-хто, і для того, щоб допомогти армії, не обов'язково їхати в АТО. Кожна така сітка може врятувати життя військового на передовій.