Ввечері, 8 квітня, приміщення столичної оперети перетворилось на залу слави українського спорту. Адже кількість олімпійських чемпіонів, чемпіонів світу та Європи на квадратний метр просто зашкалювала. Що не обличчя, то жива легенда України та її гордість.

Як і годиться для подібних дійств, вхід до київського театру оперети, де відбувалася церемонія нагородження, вистелили червоним килимом. Однією з перших на ньому з'явилася наша біатлонна гордість Олена Підгрушна. Натомість столичний мер Віталій Кличко прибув одним із останніх.

Президент Національного олімпійського комітету Сергій Бубка пообіцяв сюрпризи. Віталій Кличко на самому початку церемонії подарував квартири трьом спортсменам. Щасливцями стали Олег Вєрняєв, Ігор Радівілов та Жан Беленюк.

Після подарунків від мера і вступного слова розпочалася сама церемонія. Однак, найголовніше нагородження, як це і годиться, відтягнули на сам кінець.

До новенької квартири Беленюк додав і свій перший спортивний "Оскар". Зраділа подібному визнанню й біатлоністка.

Найкращою ж командою року визнали наших чоловіків-шпажистів. А Марії Музичук не було рівних серед спортсменів із не олімпійських видів. Головною Олімпійською надією України цього року визнали біатлоністку Юлію Журавок. Більше — дивіться у відеосюжеті.

Фото: НОК України.