Наша збірна отримала нову емблему, а Анатолій Тимощук став чиновником від футболу. А ще йшлося про шанси Києва прийняти фінал Ліги Чемпіонів.

Перше, що здивувало багатьох — присутність на конгресі легендарного форварда збірної Хорватії Давора Шукера. Топ-новиною стала зміна керівника комітету з етики й чесної гри. Його очолив юрист Андрій Шумілов. А з колективних членів Федерації — одразу сімох представників.

Їхні місця зайняли нові асоціації. Зокрема, вболівальників. Далі озвучили імена новачків виконкому. Найбільш гучне ім’я серед них — Анатолій Тимощук. Щоправда, особисто на конгрес найтитулованіший український футболіст не з’явився. Григорій Суркіс на конгресі був максимально сконцетрований і вкотре наголосив: новоообраний президент — це новим імпульс до розвитку футболу в Україні.

Рішення буде прийнято за кілька місяців. А найграндіозніша мета, озвучена на конгресі, — побудувати в Україні 50 нових повноцінних стадіонів. А також завод, що вироблятиме штучне покриття для полів. Також презентували нове лого Федерації. Його футуристичний дизайн розробили ірландці. Використовувати емблему почнуть по завершенню Євро-2016.

Читайте також: Українські біатлоністки увійшли у п'ятірку найсильніших на Чемпіонаті світу

Головна ж теза звітного конгресу — ФФУ отримала нову дозу молодої крові професійних менеджерів та людей, максимально наближених до футболу. Та чіткий план розвитку. Новій команді доручено реалізовувати п'ятирічну програму.